کد خبر: 1240755
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با کارشناس انرژی
سهیل محمودیان، کارشناس انرژی با اشاره به آخرین دستاورد دولت شهید رئیسی در توسعه روابط گازی ایران با همسایگان به «جوان» می‌گوید: تحکیم روابط گازی با روسیه آخرین دستاورد دولت شهید رئیسی در توسعه روابط گازی این کشور با همسایگانش است

جوان آنلاین: یک کارشناس انرژی معتقد است تقویت روابط گازی با روسیه دستاورد بزرگی است که ایران را به عنوان یک هاب گازی منطقه‌ای قرار داده است. دولت شهید رئیسی با تضمین واردات گاز و معاملات سوآپ توانسته است درآمد‌های ارزی حاصل از تجارت گاز را متحول و مشارکت‌های منطقه‌ای را تقویت کند. این توافق بر نقش ایران به عنوان یک نقطه ترانزیت استراتژیک تأکید می‌کند و به ایران اجازه می‌دهد از جریان گاز بین تأمین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان بهره‌مند شود و هاب گازی جنوب شرق آسیا و منطقه خاورمیانه شود. 

سهیل محمودیان، کارشناس انرژی با اشاره به آخرین دستاورد دولت شهید رئیسی در توسعه روابط گازی ایران با همسایگان به «جوان» می‌گوید: تحکیم روابط گازی با روسیه آخرین دستاورد دولت شهید رئیسی در توسعه روابط گازی این کشور با همسایگانش است. دولت با تضمین واردات گاز و قرارداد‌های سوآپ با روسیه، تعاملات گازی ایران را به میزان قابل توجهی افزایش داده و کشور را به عنوان یک هاب گازی قرار داده است. یکی از مزایای کلیدی که موفقیت ایران را در دیپلماسی گازی ممکن کرده، دسترسی ایران به منابع متنوع گاز و شبکه گسترده خط لوله گاز به طول بیش از ۴ هزارکیلومتر است. این زیرساخت به طور منحصر به فردی ایران را تبدیل به یک قطب استراتژیک ترانزیت گاز می‌کند و تأمین‌کنندگان شمال را به مصرف‌کنندگان در جنوب متصل می‌کند. با درک این پتانسیل، دولت سیزدهم بر ایجاد مشارکت با همسایگان برای تسهیل ترانزیت گاز تمرکز کرده است. 
وی ادامه می‌دهد: دو دستاورد مهم، قرارداد‌های مبادله گاز با روسیه و ترکمنستان بوده است. قرارداد با روسیه امکان انتقال گاز روسیه به پاکستان و هند از طریق ایران را فراهم و نقش ایران را به عنوان یک مرکز ترانزیتی برای همسایگان شمالی خود تقویت می‌کند. توافق با ترکمنستان امکان انتقال گاز ترکمنستان به عراق از طریق ایران را فراهم می‌کند که نشان‌دهنده توانایی ایران در استفاده از موقعیت جغرافیایی و زیرساخت‌های خود برای کاهش هزینه‌های ترانزیت برای کشور‌های صادرکننده است. 
این کارشناس انرژی در رابطه با رویکرد راهبردی ایران در قبال خنثی‌سازی تحریم‌ها با توسعه تجارت گاز و تبدیل شدن به هاب ترانزیتی تصریح می‌کند: ایران با تبدیل شدن به یک هاب ترانزیتی، در عین اجتناب از تأثیر تحریم‌ها، درآمد ارزی قابل‌توجهی تولید می‌کند. کشور‌هایی که به ترانزیت گاز ایران متکی هستند چاره‌ای جز ادامه تجارت انرژی با ایران نخواهند داشت و جریان درآمدی ثابتی را برای اقتصاد ایران فراهم می‌کند. انتظار می‌رود این رویکرد تغییرات عمده‌ای را در صنعت گاز ایران، کاهش وابستگی آن به صادرات مستقیم و ایجاد فرصت‌های جدید برای همکاری با کشور‌های همسایه ایجاد کند. 
وی ادامه می‌دهد: پیامد‌های تقویت روابط با روسیه بسیار گسترده است. قرارداد مبادله و واردات گاز نه تنها منافع اقتصادی را برای هر دو طرف به همراه خواهد داشت، بلکه با تنوع بخشیدن به عرضه گاز، امنیت انرژی ایران را نیز افزایش خواهد داد. این توافق همچنین پیامد‌های ژئوپلتیکی قابل توجهی دارد که نشان‌دهنده تغییر در سیاست روسیه در قبال ایران است و بر تمایل هر دو طرف برای همکاری به رغم فشار‌های خارجی تأکید می‌کند. 
محمودیان در پایان تأکید می‌کند: تقویت روابط گازی با روسیه دستاورد بزرگی است که ایران را به عنوان یک هاب گازی منطقه‌ای قرار داده است. دولت شهید رئیسی با تضمین واردات گاز و معاملات سوآپ توانسته است درآمد‌های ارزی حاصل از تجارت گاز را متحول و مشارکت‌های منطقه‌ای را تقویت کند. این توافق بر نقش ایران به عنوان یک نقطه ترانزیت استراتژیک تأکید می‌کند و به ایران اجازه می‌دهد از جریان گاز بین تأمین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان بهره‌مند شود و هاب گازی جنوب شرق آسیا و منطقه خاورمیانه شود. همچنین در حالی که ایران به توسعه دیپلماسی گازی خود ادامه می‌دهد، همکاری با همسایگانی مانند روسیه به موفقیت این کشور به عنوان یک مرکز کمک خواهد کرد. دولت‌های آینده باید روی پیشرفت‌های حاصل شده تمرکز کنند و بر اتصال شبکه خط لوله گاز ایران به مصرف‌کنندگان عمده در آسیا و فراتر از آن تمرکز کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار